Review – Foto op aluminium van Fotofabriek.nl

Vrijdag 17 maart werd ik benaderd door Linda van Fotofabriek.nl met de vraag of ik een foto op aluminium wilde uittesten. Daar had ik wel interesse in en ik mocht een foto op aluminium van 30x20cm laten maken.

Op die vrijdag heb ik de foto dan ook besteld en op dinsdag de 21e had ik deze al binnen! Persoonlijk vind ik dat vrij snel met een weekend ertussen.

De website
De website is erg duidelijk, ik koos bij foto op aluminium het formaat en ik werd meteen doorgestuurd naar de editor. Hier kon ik de foto toevoegen en eventueel nog extra teksten, plaatjes of een indeling van meerdere foto’s. Ik heb gekozen voor de roze chrysant zonder verdere bewerkingen. Daarna klikte ik op bestellen en de rest spreekt redelijk voor zich.

De verpakking
De foto zat stevig verpakt in een doos met veel bubbeltjesfolie. Om de foto zelf zat ook nog bubbeltjesfolie en beschermhoekjes (zie foto).

De kwaliteit
De kwaliteit is erg goed, ik heb zelf nog nooit een foto op aluminium besteld dus wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Door het aluminium zie je strepen in de foto, dit geeft een apart effect. Het aluminium reflecteert vrij veel, maar in de zon ziet het er erg mooi uit en komt de foto het beste naar voren. De kleur valt uiteraard ietsje grijzer uit doordat het op aluminium wordt geprint.

Ik heb zelf geen extra ophangsysteem gekozen en kreeg dubbelzijdig tape meegeleverd. Je kunt er dan voor kiezen om het hiermee op te hangen of om de foto ergens zo neer te zetten. Mocht je de foto op willen hangen kan je ook kiezen voor de RVS afstandhouders, persoonlijk zou ik dit wel aanraden, vooral in oude huizen.

Over de kwaliteit en service ben ik erg te spreken, persoonlijk vind ik het niet zo mooi, maar dat is een kwestie van smaak. Mijn man vond het namelijk erg mooi en gaf aan dat het prachtig zou staan in een bedrijfsruimte.

You may also like

Geef een reactie