Review – Fotoboek van Saal Digital

Op Facebook kwam ik een advertentie van Saal Digital tegen, waarbij ze reviewers zochten voor hun fotoboeken. Hiervoor meldde ik me aan en gelukkig kwam ik door de selectie. Voor de review ontving ik een code ter waarde van 40 euro, waarvan ik een liggend A4 fotoboek heb besteld. Dit fotoboek heeft een gewatteerde cover en matte pagina’s van binnen. Doordat ik dit formaat fotoboek had besteld, in plaats van een kleinere, moest ik nog 4,90 euro afrekenen. Op 13 september had ik het fotoboek besteld en de volgende dag kreeg ik een mail dat het al verzonden was. 2 dagen later had ik het zelfs al binnen! Aangezien het bedrijf in Duitsland zit, is dit erg snel!

De software
Om bij Saal Digital iets te kunnen bestellen, moet je hun software downloaden. Deze software is makkelijk te gebruiken en ik kon er ook goed mee uit de voeten. Mijn enige minpunt is, dat bij het plaatsen van de foto’s in het fotoboek, de vouwlijn niet meer zichtbaar was (zie screenshots hieronder). Het zou fijn zijn als de lijn een andere kleur zou zijn, in plaats van grijs of door zou lopen buiten de weergave. Helaas heb ik, door het slecht zien van de lijn, bij een paar bladzijden de foto te ver naar de andere bladzijde gesleept.

De verpakking
Het fotoboek was erg netjes verpakt in schuimfolie en daarin ook nog verpakt in plastic. Uiteraard zat hier ook een stevige doos omheen. In mijn ogen was dit goed ingepakt, zodat het niet kan beschadigen.

De kwaliteit
De kwaliteit is super! Ik heb van een aantal andere bedrijven wel eens een fotoboek besteld, maar die waren het toch altijd net niet. Ik vind persoonlijk foto’s in mat beter, aangezien je dan niet gelijk vingerafdrukken erop krijgt als je deze vasthoud. De foto’s zijn geprint op erg dik papier en ondanks de matte afwerking stralen de foto’s nog steeds. Ik heb namelijk wel eens de ervaring gehad dat de foto’s dan gelijk ook erg vlak en saai werden. Dat is hier dus totaal niet het geval! Ook de gewatteerde cover ziet er professioneel uit en voelt erg fijn in de hand aan. Doordat ik de reviews van anderen gelezen had, wist ik al dat dit boek geen schutbladen zou bevatten. Hierdoor heb ik dus de eerste en de laatste pagina leeg gelaten. Dit vind ik persoonlijk iets mooier, dan op het eerste blad (wat aan de cover vast zit) meteen een foto. Doordat het boek plat ligt kan je ook 1 foto over 2 pagina’s zetten. Wat ik hiervan het mooiste vind, is dat de kwaliteit haarscherp blijft.

Buiten het kleine minpuntje van de software ben ik dan ook erg tevreden. Als ik in de toekomst weer een fotoboek nodig heb, ga ik deze zeker weer bij Saal Digital bestellen!

You may also like

1 reactie

Geef een reactie